Thessa 2010.06.23. 11:25

Miroku

Mirokunak, a buddhista szerzetesnek egyik fő támadása pont abban az átokban rejlik, amit annak idején Narakutól kaptak családjának férfi tagjai. Ez nem más, mint a Szélörvény, vagy más néven a Kazaana. Mindent képes beszippantani, ám a mérgező lények - így Naraku mérges darazsai is - veszélyt jelentenek az örvény használójára. Naraku ezért szokta sokszor bevetni a mérges darazsakat a szerzetes ellen, de ő ezzel egyszer mit sem törődött, mert barátainak életét sokkal többre tartotta, mint sajátját.
Az örvény nagyon veszélyes, mert idővel - ha nem tudják megölni Narakut - nagyobb és nagyobb lesz, míg végül beszippantja saját gazdáját is. Így történt, hogy Miroku édesapja és nagyapja meghalt.
A szerezetesnek további képességei és eszközei vannak. A következő fontos elem, a Szent Bot, vagyis a Shakojou. Ez a tárgy fontos kiegészítője a szerzeteseknek, és több országban is megjelenik ez a jelkép, Japán mellett például Indiában, avagy Kínában. Az eredeti shakojouk egy fa nyélből állnak, amely egy ketté osztott kör alakú foglalatban végződnek. Ennek a körnek mindkét oldalán 3-3 fémből készült karika lóg le. Ez a 6 karika ábrázolja az érzéki létezés állomásait, melyek a következők:
1. alvilág
2. állatvilág
3. eltávozott szellemek világa
4. emberek világa
5. alsóbb rendű szellemek világa
6. titánok világa
Ugyanakkor jelképezi még a samsara körforgását is, amely nem más, mint a buddhizmusban a szenvedésnek és az újjászületésnek a forgása.
A botot főleg a vándor szerzetesek alkalmazták annak érdekében, hogy útjuk során meg tudják magukat védeni a különféle lényekkel szemben. Tehát Miroku is egy vándorként van bemutatva, aki később szegődik a többiekhez.
A bot nemcsak támadásra alkalmas, hanem segítséget is nyújt, ha elfárad az ember hegynek felfele. Ezen kívül Mirokunak segítségére van, ha gonosz, rossz akadályt kell eloszlatni.
Miroku további fegyverei közé tartoznak a Varázsigék (Fuda, O-Fuda). Általában ezeknek a segítségével űzi ki a tehetősebb nemesek házából a gonosz szellemeket, tisztításra használja őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr82103322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása