Thessa 2011.03.10. 17:20

K^GOME

Mindenképpen szükségét éreztem egy ilyen menünek, csak azért, hogy lássuk tisztán, mit és mennyi mindent is jelent Kagome neve?! ^^

Először is, magának a névnek a jelentése liliom.

Ezen felül pedig egy japán játék is, gyerekeknek. Az a játék lényege, hogy kiválasztanak egy gyereket, majd a többiek körülötte kört alkotnak, és kézenfogva sétálnak egy dalt énekelve. A középen állónak pedig az a feladata, hogy megmondja, ki az, aki mögötte áll, ha a dal véget ért. Amint eltalálja annak a nevét, aki mögötte volt, helyet cserélnek, és a játék folytatódik tovább.
A dal így hangzik:

Kagome, kagome kago no naka no tori wa
Itsu itsu deyaru? Yoake no ban ni
Tsuru to kame to subetta.
Ushiro no shoumen daare?

Mivel japánul nem tudok, így egy fordító segítségével magyarul így hangzana a dal:

Kagome, kagome, ketrecben lévő madár
Mikor jössz ki? Hajnalonként, és esténként
Oson a daru és teknős.
Mondd, ki áll a hátad mögött most?

De, ha nem szeretnék itt megállni a felsorolásban, akkor még azt is elmondhatom, hogy a Kagome egy japán gyümölcsital márkája is! ^^
A K^GOME védjegyet 1917-ben regisztrálták, tehát egy meglehetősen régi gyümölcs-, és zöldséglé márkáról van szó, ám maga az üzlet kialakulása még az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Az üzletet Ichitaro Kanie alapította, akit az első paradicsomtermesztőként tartanak számon Japánban. 1963-ban lett Kagome Co. Ltd. :)

Mindezt gondolnánk egy átlagosnak tűnő japán névből? Nem, nem hiszem. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr52728439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása