Thessa 2009.02.08. 12:03

Takahashi Rumiko

Az InuYasha alkotója

1957. október. 10-én született Niigatában. Gyerekkorában is nagy szenvedélye volt a rajzolás, de a manga eleinte nem keltette fel jobban az érdeklődését. Középiskolás évei alatt azonban ez is változott. Beiratkozott a Gekiga Sonjuku neveztű manga iskolába, melyet a híres Koike Kazuo vezetett. Ő volt az az ember, aki az egyedi rajzokra fektette a hangsúlyt. 1970-es években kiadták az első kisebb manga történetét, a Bye-bye Road-ot.
Eljött a pályaválasztás...szülei ellenezték a bizonytalannak ígérkező manga-rajzoló pályát, de Rumiko mégis ezt választotta, és lássuk be, igencsak sikeres lett! ^^
Shouen Sundey. Ez az a magazin, amit Takahashi az otthonának nevez, hiszen felkérték egy manga elkészítésére, amit aztán itt publikáltak. 1980-ban megkezdte az első sorozatát, melyet 1987-ig készített: Urusei Yatsura. Ez egy alapvető mű, és az első nagyobb sikerének tudható.
Élete nem volt könnyű...kis lakás, minimális megélhetés... de nem adta fel! Ez az időszak hozta meg neki a következő művéhez az ihletet: Maison Ikkoku. Ez a műve igencsak hétköznapi, mégis talán a legfelnőttebb munkájának mondható.
Következő mangája a Ranma 1/2 volt, mely egyre nagyobb sikert aratott. 1996. Ez az az év, amikor az InuYasha debütált a mangapiacon. Óriási sikert hozva magával, és egy igen terjedelmes történetet. 2008-ban fejeződött be az izgalmas manga, amiben minden van: akció, vígjáték, fantasy és nem utolsó sorban romantika. A manga 56 kötettel, 558 fejezettel zárult. 2000-ben mutatták be animében, és azóta 4 mozifilmet is a magáénak tudhat. A rajongók nemcsak Japánban, hanem a világ bármely másik pontján értetlenül álltak az anime 167-168. részei végén, és nem értették, hogy miért itt van a vége?! 2009 őszén ismét összeült a csapat, és folytatták az animét, hogy megillessék egy hozzá illő, nagyszerű befejezéssel, ami idén, 2010-ben történt.
Mindeközben Rumiko tovább dolgozott legújabb mangáján, melynek címe: Rinne. 2009 óta fut, még nem tudni, hogy vajon ez is akkora mű lesz, mint az elődje?
Rumikonak nincs családja, életét a mangáknak szenteli.. Ha viszont igazán pontosan szeretnék fogalmazni, azt kell mondanom, hogy van családja, méghozzá az általa megszületett karakterek alkotják a családját! ^.^ Nézd meg te magad is! >>KATT<<

Cikkek; interjúk:
{saját fordítás!}

100 kérdés 1980-ból! csak az első 49 kérdés van eddig lefordítva!
 

Főbb művei:

 • Kyoukai no Rinne
  magyar cím: A reinkarnáció köre
  angol cím: Rin-Ne
  hossz: még fut
  kiadás éve: 2009
  kiadás pontos dátuma: 2009. április 22.
  japán kiadó: Shogakukan
  műfaj: vígjáték, fantasy, akció
   
 • InuYasha
  magyar cím: InuYasha
  angol cím: InuYasha - Feudal Fairy Tale
  hossz: 56 kötet; 558 fejezet
  kiadás éve: 1996.
  kiadás pontos dátuma: 1996. november 13.
  utolsó fejezet megjelenése: 2008.
  japán kiadó: Shogakukan
  műfaj: dráma, vígjáték, fantasy, akció, romantikus
   
 • Ranma 1/2
  magyar cím: Ranma 1/2
  hossz: 38 kötet
  kiadás éve: 1987.
  japán kiadó: Shogakukan
  műfaj: akció, vígjáték, romantikus
   
 • Ichi Pound no Fukuin
  hossz: 4 kötet
  kiadás éve: 1989.
  japán kiadó: Shogokukan
  műfaj: vígjáték, romantikus
    
 • Mermaid saga
  magyar cím: A sellő legendája
  hossz: 3 kötet
  kiadás éve: 1984.
  japán kiadó: Shogokukan
  műfaj: dráma, horror
   
 • Maison Ikkoku
  magyar cím: Maison Ikkoku
  hossz: 9 kötet
  kiadás éve: 1980.
  japán kiadó: Shogokukan
  műfaj: vígjáték, romantikus, fantasy
   
 • Rumic World
  magyar cím: Rumiko világa
  hossz: 3 kötet
  kiadás éve: 1978.
  japán kiadó: Shogokukan
  műfaj: dráma, vígjáték, romantikus, fantasy
   
 • Urusei Yatsura
  hossz: 34 kötet
  kiadás éve: 1978.
  japán kiadó: Shogokukan
  műfaj: vígjáték, romantikus, fantasy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr67929846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.