Thessa 2009.03.07. 18:57

Fuji

= Fudzsi, Japán legmagasabb hegye, az országnak egyik jelképe, mely gyakran feltűnik a különféle művészeti ágakban, pl.: így a mangákban, animékben is.

A Honshu szigeten, a Csendes-Óceáni parton fekszik, Tokiótól ÉNy-ra.
A Fudzsi öt tava: Kawagucsiko-tó, Yamanakako-tó, Szaiko-tó, Motosuko-tó, Sodzsiko-tó. (Ezek mellesleg az InuYasha movie 2.ben is szerepeltek)
A hegy egy Nemzeti Parknak is a része, Fudzsi-Hakone-Izunak.
A vulkán kitörésének esélye manapság alacsony, 1707-ben viszont elég nagy kitörés ment végbe.
Úgy gondolják, hogy először egy névtelen szerzetes mászta meg 663-ban. Mivel ősidők óta szent hegynek számít, a Fudzsi-hegy környéke tiltott terület volt a nők számára egészen a Meidzsi-korszakig.
A Fudzsi-hegynek harci hagyományai is vannak: a régi szamurájok a hegy lábánál szoktak edzeni, közel a jelenlegi Gotemba városhoz.

Aokigahara a hegy lábánál fekvő erdő, amelyhez sok legenda kapcsolódik. Az egyik szerint, a hegy sziklái nagymennyiségű vasat tartalmaznak, melyek zavarják az iránytűk működését. Ez a legenda hamis. A japán önvédelmi erők és az amerikai hadsereg rendszeresen tartanak katonai gyakorlatokat az erdőben, és közben ellenőrizték, hogy az iránytűk rendesen működnek. A vasérc által gerjesztett mágneses mező túl gyenge, hogy zavarja az iránytűt, vagy az elektronikus berendezéseket.
Az erdőben talált barlangok sziklából és jégből vannak, még akkor is, ha a felszínen nyár van.
A másik legenda szerint az erdőt szörnyek, szellemek és manók lakják. Az Aokigahara Jukai (a fák tengere), az öngyilkosságok zónája. Több mint 78 holttestet találtak, annak ellenére, hogy a hatóságok az öngyilkosságot tiltó táblákat helyeztek ki...

A hegy nemcsak a movieban tűnik fel, hanem az animében is ^^

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr71987849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása