Thessa 2010.06.16. 15:05

InuYasha

InuYasha. Félig ember, félig szellem alkotta lény. A szellemek nem fogadták be, mert ember vére is folyik ereiben, és az emberek sem ismerték el, mert fura szerzetnek tekintették, pontosabban korcsnak. InuYashának nehéz gyermekkora volt, sokan csúfolták, barátai nem voltak. Hogy miért nevezték korcsnak? Mert fülei olyanok, mint a kutyának, haja színe pedig hófehér. Semmiképp nem illik tehát emberek közé, de szellemek közé sem, mert ahhoz túlságosan emberi a külseje, és szíve sem olyan könyörtelen. Édesanyja ember volt, úgy hívták, hogy Izayoi. InuYasha kicsi volt, körülbelül 5-6 éves lehetett, amikor elveszítette mamáját. Édesapja szellem volt, a legnagyobb mind közül, a nyugati földek ura, kit úgy neveztek, hogy Inu no Taishou. InuYasha tehát az ő szerelmükből született, ám Inu no Taishounak volt még egy fia, az idősebbik, akit Sesshoumarunak hívnak. InuYasha és Sesshoumaru egyáltalán nem kedvelik a másikat, és akárhányszor találkoznak először vitába keverednek egymással, majd véres összetűzésbe.
InuYasha jelleme a történet elején eléggé mogorva, nyers, durva, goromba, és önfejű. Idővel hatást gyakorol rá Kagome jelenléte, és sokkal kedvesebb lesz, még barátokra is szert tesz, pedig azelőtt magányosan élt az erdőben, a falu közelében, ahol Kikyout is megismerte. A papnő és közte szerelem alakult ki, de mindketten csapdába estek, melyet Naraku, a történet leggonoszabbik démona tervelt ki... (de erről majd később)
InuYasha eleinte nem akart maga mellé senkit, de később nagyon is közel kerül a jövőből érkezett lányhoz, Kagoméhoz, akihez, habár tagadja, mély érzelmek kötik.
Mint már említettem, félszellem, ennek következtében egyrészről nincs akkora ereje, mint féltestvérének, Sesshoumarunak, és minden hónapban, az új hold idején teljesen emberré változik, a szeme színe és tekintete is más lesz, eltűnnek a karmai, és a haja és fekete lesz. Védtelenné válik, de Kagomét ez sem zavarja, sőt... ^^
Érdekes, de igaz: InuYasha képtelen volt arra, hogy meggyűlölje az embereket ugyanúgy, ahogyan azt testvére teszi. Főleg azért, mert édesanyja is az volt, akit a világon mindennél jobban szeretett. De vannak pillanatok, amikor kifejezetten elege van az emberi életből, elege van abból, hogy érez, és ezekkel az érzésekkel nem tud mit kezdeni. Úgy érzi, boldogabb lenne akkor, hogyha egészen szellem lehetne. Épp ezért üldözte a szent ékkövet, hogy egészen szellemmé vállhasson, de Kikyou, a szerelme volt az, aki a szent fához szegezve nyilával, örök álomba varázsolta, amit aztán Kagome tört meg.
Kagome nagyon fél attól, hogy InuYasha teljesen szellem lesz, mert akkor akár teljesen elveszítheti önmagát, és teljes valója gonosszá lesz, és ezt a lány egyáltalán nem akarja.
Az Inu Yasha amúgy annyit tesz, hogy kutyaszellem/kutyadémon.
Érdemes még annyit megjegyezni, hogy egy gyöngysor lóg a nyakában, amit Kaede anyó "tett" oda, pontosabban varázsolt. Csak egy kis varázslat, nem több, annak érdekében, hogy kordában tudják tartani az olykor erőszakos félszellemet. Kagome tud neki egyedül parancsolni, méghozzá a Fekszik! paranccsal. További érdekességnek számít, hogy magyarul fekszik-nek van fordítva, míg az eredeti szövegben Osuwari szerepel, ami annyit tesz, hogy ül. Talán jobb is a fekszik, tény, hogy nem pontos, de jobban hangzik, mintha Kagome azt hajtogatná, hogy ül! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr992086400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása