Thessa 2010.06.19. 15:39

egyéb szereplők

A fő szereplőket külön-külön tárgyaltam, de érdemesnek találtam, hogy a mellékszereplőkről is írjak pár sort. Hangsúlyozom, hogy nem az egyéb karakterekről (pl: szellemek, akikkel a történet folyamán megküzdenek hőseink), hanem visszatérő szereplőkről szólnék pár szót.

Myouga, a bolha: InuYasha édesapjának a szolgálója volt. A bölcsesség ugyanannyira jellemző rá, mint a gyávaság. Szinte mindenről tud mindent. Fontos szerepet tölt be a történet folyamán, viszont, ha harcolni kell, akkor azonnal elinal.
Kouga, a farkasszellem: Egy farkas klán vezére. A lábaiban ékkőszilánkok vannak, így ezek miatt nagyon gyors. InuYasha sokszor veszekszik vele, többnyire féltékenységből, amit Kagome élvezettel szokott figyelemmel kísérni. Teljesen belehabarodott Kagoméba, de főleg csak azért tetszett meg neki, mert rájött, hogy a lány látja az ékkőszilánkokat.
Kirara, a macskaszellem: Sango hű társa, kétfarkú macska. Normál alakjában egy kicsi, barátságos kiscica, de abban a pillanatban, amikor átváltozik, egy hatalmas kardfogú macska lesz, aki még repülni is tud.
Hachi, a mosómedveszellem: Miroku barátja. A szerzetes félénk barátja, aki eléggé fél a szélörvénytől, és társáért sok mindenre képes; még repülni is tud.
Totosai: idős kovács. Ő volt az, aki Inu no Taishu agyaraiből elkészítette a Tetsusaigát és a Tenseigát, amelyet a két fiú, InuYasha és Sesshoumaru örökölt. InuYashát eleinte alábecsüli, de idővel valamennyit javul a véleménye róla.
Kagura: Naraku egyik inkarnációja. Minden szél ura. Egyre jobban abban bízik, hogy valaki előbb vagy utóbb végez Narakuval, és akkor ő szabad lehet, mert szívét Naraku tartja fogva, így úgy irányítja, ahogyan ő akarja.
Kanna: Naraku inkarnációja, egy fiatal kislány képében megjelenő semmi. Egy tükörrel a kezében láthatjuk, amin keresztül képes látni dolgokat, és lelket is rabol azon keresztül.
Tsubaki, a sötét papnő: Kikyouval tanult együtt, de rossz útra tévedt. Ő volt az, aki megátkozta Kikyout, hogyha a papnő szerelembe esik, annak tragikus következményei lesznek.
Hojo, Kagome udvarlója. Teljesen belehabarodott Kagoméba, és mindig ajándékokkal halmozza el a lányt, aki nem mutat mély érzelmeket a fiatal fiú iránt. Egy iskolába járnak, és amikor Kagome nem tud ott lenni a suliban, akkor nagypapája mindig kitalál mindenfélét, hogy éppen mi a baja a lánynak. Hojo pedig siet a lányhoz, hogy különféle orvosságokat, gyümölcsöket vigyen neki.
Ayumi, Eri, Yuka: Kagome barátnői és egyben osztálytársai a jelenben. Nagyon kíváncsi természetűek, és mindig Kagométől kérdezősködnek a titokzatos fiút (InuYasha) illetően.
Sota: Kagome öccse, aki nagyon kedveli InuYashát, de a család többi tagjának sincs vele semmi gondja, mindenki szereti a kissé mogorva féldémont. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr12093796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.