Thessa 2010.06.23. 19:06

Daikanransa

A Daikanransa (大観覧車) egy 115 méter magas óriáskerék, amely Odaiba városában található, a Palette Town szórakoztatóközpont része. A hatalmas kereket 1999-ben nyitották meg, így nem csoda, hogy Rumiko beletette az anime első endingjébe. Akkoriban a "világ legnagyobb óriáskereke" címet viselte, de 1999. december 31-én megnyitották a 135 méter magas London Eye-t, így a Daikanransa elvesztette a "világ legmagasabb óriáskereke" címet. Viszont ez a hatalmas kerék, a Daikanransa Odaiba szimbólumává vált. Tokió központjából jól látható, és utasai is tökéletes kilátást élvezhetnek Tokióra.
Jellegzetes, hogy a kerék 16 perc alatt tesz meg egy egész fordulatot. De, ami még érdekesebb, hogy az animében láthatjuk, ahogyan éjjel a színeit változtatja. Nos, ez nemcsak kitaláció, hanem a valóság, ugyanis 120.000 neonnal rendelkezik, ami több mint száz színben világítja át a kereket. ^^

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr502104635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása