Thessa 2010.06.23. 18:53

Lycoris

A Lycoris egy csodaszép virág, amely feltűnik az InuYasha első endingjében. Mit is kell tudnunk erről a virágról?
Elöljáróban annyit mondanék, hogy a Lycoris egy nemzetség, melybe 13-20 alfaj tartozik, és ezen fajok közül az egyik az, amelyik feltűnik az anime végén. Őshonos Japánon kívül Kelet-, és Dél-Ázsiában, Dél-Koreában, Kelet-, és Dél-Kínában, Észak-Thaiföldön, és még sok más helyen. Jellemző, hogy levelük hosszú és keskeny, elérheti a 30-60 centimétert is, viszont eléggé keskenyek. A növény hossza elérheti a 70 cm-t is. Előfordul a piroson kívül narancssárgában, sárgában, rózsaszínben és fehérben is.
A Lycoris egyik alfaja a Lycoris radiata az, amelyik szerepet kapott a híres animében. Nevét fordíthatjuk "piros pók liliomnak". Ez a fajta egyáltalán nem kedveli a meleget, ez abból látszik, hogy, amikor nagy hőség van, akkor összecsukódik, ám amikor hűvösebb az idő, akkor ismét kinyílik. Ennek a fajnak az eredeti lakhelye Kína, de nagy számban előfordul Japánban is.
Továbbá azt is tudni kell a Lycoris radiatáról, hogy nagyon mérgező. De ezt a japánok hasznosítani is tudják, ugyanis a rizsföldeken és a házakban is alkalmazzák, ugyanis ezekkel a növényekkel védik meg a területet a különféle rágcsálóktól, mint például az egértől.
Szerintem nagyon szép virágok, de van egy olyan érzésem, hogy ezzel nemcsak én vagyok így. ^^

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr732104600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása