Thessa 2010.06.23. 11:54

Sango és Kohaku

Sangot és Kohakut nemcsak azért írom egy modulba, mert testvérek, hanem azért is, mert mind a ketten szellemírtók, így fegyvereik kiegészítik egymást. Ugyanis mindkettőjük fegyvere megtalálható akár egyetlen egy szellemírtónál.
Sango fegyvere a Csonttörő, vagyis a Hiraikotsu. Ezt a hatalmas fegyvert még édesapjától kapta. A csonttörő szellemekből áll, melyeket a szellemírtók speciális módszerekkel tisztítottak meg a gonosztól, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek benne a fegyverben, mert éppenséggel benne vannak, és így erőt kölcsönöznek neki. Tökéletesen működő fegyver, ami kettéhasítja a szellemeket, majd ezután visszarepül a gazdájához. Nevezhetjük bumerángnak is, de ezt az elnevezést személy szerint nem kedvelem. xD Mérete hatalmas, így védőpajzsként is nagyon jól alkalmazható. A movie I. -ben Miroku viszi Sango után, aki alig bírja el. Ez nem véletlen. A csonttörő felett csak a saját gazdája uralkodhat. Bár ez az uralkodni kicsit furcsa meghatározás, mert a fegyver jól működik, de csak addig, amíg jól bánnak vele, ami azt jelenti, hogy nem szabad nagy nyomásnak kitenni, és foglalkozni kell a karbantartásával.
Sangonak meggyűlik a baja a fegyverrel, - a mangában - mert az a lány ellen fog fordulni, pontosan a benne lévő szellemek csontjai miatt.
Sango ezen kívül különféle mérgező porokat tud keverni az ellenség ellen. Illetve karddal és rejtett pengével is rendelkezik, amit ruhája alatt hord.
Öccsének, Kohakunak a fegyvere a  Láncos sarló (Kusarigama). Ez a fegyver jelentős szerepet játszik a japán harcművészetekben. Egy sarlóból és annak nyeléből áll, melyet egy erős lánc kapcsol össze, a végén pedig egy nehezék található. Használatához egyáltalán nem értett mindenki, de az, aki kitanulta nagyon veszélyesnek tekinthető minden élőlényre nézve. Kohaku, akárcsak nővére, édesapjától kapta a veszélyes fegyvert. Maga, a fiatal fiú egyáltalán nem mondható egy gyilkos természetnek, de példát kellett mutatnia, mint a szellemírtók klánjának vezetőjének a leszármazottja. Sango öccse Naraku irányítása alá kerülve ezzel a fegyverrel végzett a saját apjával, és a falubeliekkel. Kohaku, ahogyan Sango is, rendelkezik karddal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr402103409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása