Thessa 2010.06.23. 13:14

Sesshoumaru és Jaken

Sesshoumaru jellegzetes támadása a mérges karmok (Dokkasou), amit szellem nem képes elviselni, illetve még az úgynevezett ostor csapása is, amelyet szintén kezével végez, és ezreket képes a halálba küldeni. InuYashához hasonlóan ő is kapott egy kardot, amit édesapjuk hagyott rá, nevezetesen a Tenseigat. Ennek a kardnak az a fő tulajdonsága, hogy a halottakat visszahozza az életbe úgy, hogy a halottak testénél megjelenő túlvilági küldöttöket pusztítja el. Sesshoumaru abszolút nincs megelégedve ezzel a karddal, tulajdonképpen nem tart rá igényt. Elege van belőle és feleslegesnek tartja. Főként az bosszantja, hogy öccse kapta meg azt a kardot, amellyel százak életét lehet kioltani, ezzel szemben ő pont azt kapta, amellyel százakat lehet visszahozni az életbe... Fontos megjegyezni, hogy egy emberi életet csak egyszer képes visszahozni az életbe.
Mivel Sesshoumaru egyáltalán nem akarja ezt a kardot, új kard után néz. Felkeresi az idős Totosait, hogy kovácsoljon neki egy erős, gonosz kardot, ám az öreg kovács nem hajlandó erre, így Sesshoumaru tovább áll, és megkeresi azt a kovácsot, aki gonosz kardokat készített. Így lett a Tokijin tulajdonosa. Erős, hatalmas démon agyarából készült. Mivel a szóban forgó démont InuYasha megölte, így nagy harag és gyűlölet raktározódott el a kardban. Pusztító ereje hatalmas, olyannyira, hogy a tiszta emberek tisztán érzik a mérhetetlen gonosz auráját.
Jaken, Sesshoumaru csatlósa egy bottal rendelkezik, amelynek neve a Fejek Botja (Nintojo), vagy Kétfejű Bot. Ez a bot Jaken elsőszámú fegyvere, amely képes tüzet szórni az ellenségre, és ettől az áldozat teljesen hamuvá ég. Mondanom sem kell, hogy a kis koboldnak ez a legnagyobb fegyvere. Sesshoumaru azt remélte, hogy ennek a botnak a segítségével fogja megtalálni Inu no Taishu sírhelyét, hogy megkaparinthassa a Tetsusaigát (vagy Tessaigát).
A Nintojo azonban nem Rumiko kitalációja, hanem ez a bot valóban létezik. A Nintojo másik megfelelője a Jin-to-jo. Erről a botról azt kell tudnunk, hogy a buddhizmusban jelentős szerepet kap, ugyanis ez a bot Enma Daiounak a tulajdona, vagyis a pokol urának. Ennek a segítségével méri fel azt, hogy kinek mekkora volt a bűne az életében. A botnak két feje van, az egyik, amin egy fiatal női arc látható, az a jóságnak a jelképe, nem véletlen, hogy arckifejezése szelíd. Ezzel ellentétben a másik fej egy öregembert ábrázol, amely a rossznak a jelképe, arckifejezéséből jól lehet olvasni, hogy dühös, mérges.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr532103659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.