1984. Ez az az év, amikor megjelent Takahashi Rumiko legújabb mangája, mely a Mermaid Saga címet viseli. Nem ez volt az első manga, mely műfaj szempontjából besorolható a horror kategóriába, de mégis ez volt az első olyan manga, mely folytatásosként jelent meg ebben a kategóriában. Yuta és Mana története belopta magát a rajongók szívébe, akik kéthetente várták a folytatást, mely a Shonen Sunday magazinban jelent meg. (Az említett magazin a mai napig fut Japánban, Shonen Sunday Super címmel).
1989. Takahashi újabb díjat nyert (Seiun Nebula Award), melyet ennek a történetnek köszönhetett.
1991-1993. OVA megjelenések
2003. TV debütálás. Ez az az év, melyet már annyi rajongó várt, hiszen elkészült az anime-sorozat is, melynek ugyan egy-két jelenetét meg kellett vágni, mert túlzottan erőszakosra sikeredtek.. így történt, hogy például a TV Tokyo is 13 rész helyett csak 11-et sugárzott. Az anime jobban kapcsolódik a mangához, mint az azt megelőző két OVA, de még így is sokkal enyhébbre kellett venni egyes jeleneteket. A Tv egyébként szombat esténként tette műsorra.

További érdekesség, hogy a Super Quest Bunko könyvek közt is megjelent a híressé vált manga. Tomoko Konparu volt, aki papírra vetette a történetet két kötetben, és többek közt Rumiko színes és egyéb rajzaival is illusztrálta írását. Megjegyzem, hogy az InuYasha és az Urusei Yatsura is kiadásra került ilyen formában.
Rumiko munkái, ahogyan ez a manga is, nemcsak Japánban aratott nagy sikert, hanem egész Európában és Ázsiában is. Több nyelvre is lefordították, többek között kínaira, koreaira, franciára, spanyolra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr692657928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása