Thessa 2011.03.04. 19:33

linkelés

Az alábbi bejegyzés nem a linkblog kezelését ismerteti, hanem azt, hogy az adott posztodban, hogyan kell linket készíteni, másrészt azt is bemutatja, hogyan kell navigációs menüt készíteni az oldaladon belül.

Linkelhetsz szöveget, mondatot, egy szót, és még képet is. A készítése nem bonyolult, ahogyan a link, avagy a hivatkozás eltávolítása sem, melyben szintén szót ejtek a későbbiekben.

Első lépés: jelöld ki a kiválasztott szöveget, mondatot, szót, képet, stb.

Második lépés: kattints erre az ikonra:

Külső hivatkozás esetén a kiválasztott oldal URL-jét másold be a Webcím helyre! A hivatkozás típusát nem kell átállítanod, ha egy másik oldalt linkelsz, mert automatikusan a webcím lesz megadva.
A megjelenítés fülnél beállíthatod, milyen módon jelenjen meg az adott hivatkozás, én általában az Új ablakban beállítást szoktam alkalmazni.
Ennél természetesen több mindent is beállíthatsz, de ennyi bőven elég, úgy értem, ennél többet én sem nagyon szoktam alkalmazni, de lehet, hogy a többi beállításról majd a későbbiekben, haladó felhasználóknak írok.

Oldalon belüli linkelés esetén hasonló lépéseket kell megcsinálni. A Webcím helyére az adott posztod, vagyis bejegyzésednek az URL-jét kell bemásolnod, és több dolgod nincs, csak rákattintani a Rendben gombra! A megjelenítés fülnél nem érdemes beállítani azt, hogy hivatkozásod miképp jelenjen meg, hiszen saját oldaladon belüli linkelést hajtottál végre. Ez az a mód, amit navigáció esetén használok.

Kép linkelése esetén egy kicsit bonyolultabb a helyzet, de nem kell megijedni, nem vészes. Ezt egy kicsit részletesebben írom le:

  • tölts fel egy képet, melyet linkelni szeretnél
  • illeszd be bejegyzésedbe; jelöld ki
  • kattints a hivatkozás beillesztése ikonra
  • hivatkozás típusa: webcím

Ezután kétféle mód közül választhatsz:

  1. külső hivatkozást szeretnél a képhez: ehhez nem kell mást tenned, mint a linkelni kívánt oldal URL-jét beilleszteni a Webcím helyére, majd rákattintani a Rendben gombra.
  2. magát a képet szeretnéd linkelni: ez abban az esetben célszerű, ha túl nagy a kép, vagy csak jobban mutat, ha kisebb, de mégis szeretnéd, hogy mindenki lássa. Először is a képedet kicsinyítsd le. Ezután csináld végig a lépéseket, majd pedig a Webcím helyére ne írj be semmit, hanem kattints a Böngészés a szerveren ikonra. Ezután megjelenik a már megszokott képfeltöltő ablak. Válaszd ki az Image mappát a legördülő menüből, onnan pedig azt a képet, amelyiket linkelni szeretnél! Majd kattints a Rendben gombra.

Szerintem egyszerű, és egyértelmű még abban az esetben is, ha nem vagy nagyon jártas a honlapszerkesztésben, hiszen könnyen kitapasztalható.

Link törlése:
Egyszerűen jelöld ki a linkelt részt, majd pedig a Hivatkozás törlése ikonra kattints a bejegyzés szerkesztőjében.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr752710803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása