Thessa 2010.06.16. 18:03

Miroku

Miroku. Buddhista szerzetes, aki az anime 16. részében tűnik fel először. Első ránézésre valóban szerzetesnek látszik, de, amint közelebbről megismerjük, rájövünk, hogy nagyon szereti a szép lányokat, sőt mi több, egyenesen rajong értük. Mindegyik szép lányhoz az első mondata így szól:"Leszel a gyermekeim anyja?" Egy idő után hozzászokunk, hogy Miroku ilyen, bár az elején kissé furcsán hat. Ugyanakkor mély érzelmei vannak, főleg Sango iránt, a szellemírtó lány iránt, de fél ezt nyilvánosságra hozni, és van egy szabálya, miszerint baráttal nem kezdünk. Sango szóvá is teszi egy idő után, hogy miért van az, hogy eddig bárhol jártak, minden szép lánytól megkérdezte, hogy lesz-e a gyermekei anyja, tőle pedig még egyszer sem. Ebből pedig nem nehéz rájönni, hogy Sango is gyengéd érzelmeket táplál Miroku iránt, akit nemes egyszerűséggel csak szerzetesnek hív. Érdemes megjegyezni, hogy maga a Miroku név magyarra átfordítva azt jelenti, hogy pap, szerzetes.
Másik jellegzetes tulajdonsága, hogy akárhányszor egy faluba érnek, mindig a leggazdagabb falusit szemeli ki "áldozatának", ez csak annyit jelent, hogy a kiválasztott háza lesz az, ahol ingyen ördögűzést/szelleműzést vállal, azt remélve, hogy a ház ura megengedi, hogy ő és barátai eltöltsenek jutalmul egy éjszakát a házában. Ez a terv az esetek nagyobb többségében be is válik. Miroku pedig a távozás előtt kiszolgálja magát, különféle értékes tárgyakat csempész ki a házból, hogy majd eladja azokat a piacon. xD
Érdemes megjegyezni továbbá, hogy a jobb tenyerén egy hatalmas lyuk tátong, mellyel részletesebben, majd máskor foglalkozom. Most csak annyit érdemes megjegyezni ezzel kapcsolatban, hogy ezt az úgynevezett fekete lyukat örökölte az édesapjától, ő pedig az ő apjától, így száll ez fiúról fiúra, és a vége pedig az lesz, amikor a lyuk beszippantja a gazdáját. Így halt meg Miroku édesapja is, és ennek az eseménynek tanuja volt a fiatal fiú, akit nagyon megviseltek az események, és megfogadta, hogy bosszút áll azon, aki ezt az átkot a családjára bocsátotta. Ezzel a céllal szegődik InuYasha és Kagome csapatához.
Amikor Miroku árva lett, egy Mushin nevű iszákos falusi nevelte fel, és ő volt egyben a mestere is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr152086803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása