Talán azt is gondolhatnánk, hogy Kagome cicája, Buyo csak véletlen a történetben, ami lehet, hogy igaz, de az is lehet, hogy meghúzódik mögötte mindaz, amit a japán kultúra tart a macskákról! :) Ezért az alábbiakban erről olvashattok! ^^
Mint az ismeretes, Kagoménak egy vajszínű fekete-barna foltos cicája van, aki igencsak lusta, és a Buyo névre hallgat.
Japánban még a mai napig nagy hiedelemnek számít az, hogy amikor egy macska elpusztul, akkor nagy lélekké változik. A buddhista vallás szerint a macska teste csak átmeneti pihenőhely a nagy szellemek számára. Vannak, akik még azt is feltételezik, hogy a macska még az életében elutazik a csillagok közé, illetve az is nagy jelentősséggel bír, amikor egy macska az emberhez szegődik, ugyanis úgy tartják, hogy akkor a halál után is, örökké együtt fognak maradni.
Van egy legenda, mely nagy tiszteletnek örvend. Ez az "invitáló, vagy integető macska", vagyis a Maneki Neko. Ez a szobor egy integető macskát ábrázol, melyet előszeretettel alkalmaznak egyes üzletekben, hiszen úgy tartják, hogy az, aki rendelkezik ilyennel, szerencsét fog hozni. De pontosan mi is ez a történet? Az egyik történet szerint egy gazdag hűbérúr keresett menedéket a viharban, méghozzá a Gotoku-ji templom környékén (Nyugat-Tokió). A férfi látta, hogy a templom kapujában egy macska integet neki, ezzel invitálva az illetőt a templomba a vihar elől. A férfi elindult, és ahogy odaért a macskához, egy villám csapott ugyanarra a helyre, ahol azelőtt állt. A gazdag hűbérúr összebarátkozott a megmentőjével és a templom papjával, majd gazdaggá tette. Így keletkezett ez a legenda, hogy az, aki rendelkezik egy Maneki Neko-val szerencsés lesz.
Egy másik felfogás pedig úgy tartja, hogy minél nagyobb a macska feltartott mancsa, annál nagyobb szerencsében lesz része.
Különösképpen azért véltem némi hasonlóságot felfedezni, mert Buyo is ugyanolyan mintázatú, mint ahogyan a Maneki Nekokat szokás ábrázolni, persze az is igaz, hogy Kagomét nem anyagi szerencse éri a történet során, hanem más, baráti kapcsolatok, ami nagy szerencse tud lenni, ha az ember bajban van, márpedig Kagome sokszor kerül bajba a történet során, de mindig megmenekül, szerencsésen. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr162735578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása