Gondoltam, hogy készítek egy ilyen menüt, amelyben elolvashatjátok, hogy a történet mikor játszódik, ugyanis utalások vannak, főleg a mangában.

Amikor az első fejezetet olvassuk, akkor annyi rögtön világossá válik előttünk, hogy egy kisebb faluban lehetünk, ami még igencsak kezdetleges, tehát nem a mai, modern időben járunk, de azt, hogy pontosan mikor játszódik nem tudhatjuk így elsőre. Az viszont, hogy Kagome világa éppen hanyas évet ír, egyből kiderül: 1997.
Ha egy kicsit figyelmesebben olvassuk azt is megtudhajtuk, hogy milyen korszakba jut vissza a fiatal szülinapos, ugyanis Kagome tesz egy utalást, amikor megkötözve a falu közepén ücsörög, hogy lehet, hogy egy történelem könyvbe cseppent, vagy még inkább a feudális Japánba, a Sengoku korszakba, az egymással háboruzó államok korszakába.

Ezért most röviden szeretném ismertetni ezt a korszakot:

Ez a korszak, 戦国時代 (1467-1573) a japán történelem egyik legzűrösebb időszaka, ugyanis ebben az időben a legnagyobb a társadalmi felfordulás. Ez a korszak nagyjából a 15. század elejétől a 16. század közepéig tehető. A kereskedelem Kínával egyre nőtt, akárcsak a pénzfelhasználás is, nagyobb piacok és városállamok is alakultak, ugyanakkor pedig nagyon hamar kialakult a hierarchia a szegényebb és gazdagabb részek között. Minél inkább azon voltak, hogy autonóm államokat hozzanak létre, így uralkodva a szegényebb vidékeken. A 15. század elején nemcsak az adók, de a természeti katasztrófák, például földrengés is súlyotta az egyes területeket, így az éhínség csak nőtt a szegényebb vidékeken. Nem kellett sok idő, így 1467-ben elkezdődött a 11 évig tartó háború, melyben kelet és nyugat ütközött. Keleten a Hosokawa dinasztia, nyugaton pedig a Yamana dinasztia támadta meg a másikat. A felfordulás egyre nagyobb és nagyobb lett, így történt az is, hogy a nagyurak már nem tudtak uralkodni földjeiken, így az alárendeltjei fellázadtak, sőt, arra is volt példa, hogy egy alkalmazott lett a főnök az adott birtokon.. Jól látható, hogy ez a korszak olyan államokkal volt teli, melyek folyton háborúban álltak egymással, ahogyan azt Kagome is megjegyzi a manga során.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr612735472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása