A Négy Lélek Ékköve, másnéven a Shikon No Tama. Minden ezzel a kis kővel veszi kezdetét. Nézzük meg közelebbről, hogy mi is ez a kő pontosabban, ami ekkora bonyodalmakat hoz magával.
Nem véletlen hívják Négy Lélek Szent kövének, hiszen négy alkotóeleme van:
1, arimitama, vagyis a bátorság
2, nigimitama, vagyis a barátság
3, kushimitama, vagyis a bölcsesség
4, sakimitama, vagyis a szeretet
.
Az ékkő története Midoriko papnő nevéhez fűződik, aki ugyanolyan erővel bírt, mint annak idején Kikyou. Midoriko volt az, aki hét nap, s hét éjjelen át küzdött több, mint ezer szellemmel, akik egy testben egyesülve próbálták meg legyőzni a papnőt, aki a hetedik napnál nem bírta tovább, ő is védtelen ember volt, így nem volt más választása, minthogy hagyni, hogy a szellemek felemésszék testét. A papnő utolsó erejével kiűzte saját magából a lelkét, illetve a szellemek lelkét is, ezek egyesüléséből született meg a Shikon No Tama. Ezt a történetet mellesleg Miroku meséli el, mind az animében, mind a mangában.
Az ékkövet rossz, és jó célokra is lehet használni, de ez attól függ, hogy milyen kezek birtokába kerül a kő. Kikyou épp azért akarta megszerezni, hogy InuYashát teljesen emberré változtathassa, InuYasha viszont teljesen szellem akart lenni a kő által. Tervük azonban nem sikerült, mert csapda áldozataivá váltak, Naraku által.
Az ékkő Kikyounál nagy biztonságnak örvendett, vigyázott rá, mindig óvta az ártó szellemektől, démonoktól. Hogyan került Kagoméhoz? Igen egyszerű, Kagome Kikyou reinkarnációja, így 50 évvel később a fiatal lány testében született újjá, mivel Kikyou utolsó kívánsága az volt, hogy hamvasszák el a követ a testével együtt, így az senkinek nem árthat már... Ám mégis, 50 évvel később mégtöbb bonyodalmat okoz, mint előtte. Azelőtt mindenki úgy tartotta, hogy a kő sohasem tér vissza erre a világra, de most mégis, minden ismételné önmagát? Lehet. Igaz, hogy nem pont úgy, mint azelőtt, de egy ovális körpályán mozogva könnyen meglehet, ami mindig egyre nagyobb és nagyobb lesz...
Kagome nem akarja megtartani, túl nagy feladatnak érzi, és úgy gondolja, hogy neki egyáltalán semmi keresnivalója sincsen a középkori Japánban. A kő egy szerencsétlenség folytán több száz darabra törik szét, így Kagome és InuYasha kénytelen együtt, közös erővel megtalálni a darabokat, hogy azok újra egy egészet alkossanak.
További érdekesség, hogy a kőben tovább folyik a harc Midoriko lelke és az ezer szellem lelke között, amint az ékkő gonosz kézbe kerül, befeketedik, mérhetetlen nagy pusztítást végez a földön, ellentétben, amikor jó kezekbe kerül, megtisztul, de erre csak egy papnő képes.
További érdekesség, hogy a Négy Lélek Ékköve Kagome világában is szóba kerül, rögtön az első részben. Kagome nagypapája akar mesélni a szent tárgyról, de a lányt nem tudja lekötni a téma, nagypapája épphogy belekezdene a történetébe, Kagome a születésnapjára tereli a szót..

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr72084232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása