Kagome a 15. születésnapjára egy mumifikált élőlénynek a lábát kapja ajándékba a nagypapájától, ami egy kicsit megrémíszti a lányt, így inkább Buyonak, a macskájának adja. De tulajdonképpen mi is ez a rejtélyes láb? Az animében ugyanis, legalábbis a magyar változatban kacsacsőrű emlősként van fordítva, közben ez egy kappa, ahogyan az a mangából is kiderül. De ezzel sem jutottunk közelebb a kérdés megválaszolásához, így most én szeretném ismeretetni, hogy tulajdonképpen mi is ez a kappa?!
Kappa, Kawatoro, vagy Kawako, ezeken a neveken szokták emlegetni ezt a lényt, pontosabban ezt a vízi szellemet. A Kappa nagyjából akkora, mint egy kisebb gyermek, testét pikkelyek borítják, a színe zöld, sárga, vagy kék. Különféle vízekben, folyókban és tavakban egyaránt él, a lábain úszóhártya található, melyekkel jól tud közlekedni a vízben. Azt is szokás mondani, hogy olyan a szaguk, mint a halaknak, és nagyjából úgy is közlekednek. Többnyire mindig csak bajt okoznak, az a jobbik eset, ha kevesebb bajt kavarnak, ugyanis képesek fürdőző gyerekeket is megölni, elrabolni, illetve nőket megerőszakolni. A kappa nem egy átlagos kobold, ugyanis érti az emberek nyelvét, tud japánul, szót ért velük, és akár még szumó-bírkózásban is jól szerepelnek. Elterjedt az a hagyomány, hogy az uborkára, mely a kappák kedvenc eledele, ráírják a családtagok neveiket, majd a vízbe dobják annak érdekében, hogy az ő fürdőzésüket ne zavarja, ne támadjon rá a család egyik tagjára se. A lények ekkor kicsit elérzékenyülnek, és hagyják, hogy a család kellemeset fürödjön. A kappák segítettek a mezőgazdaságban is a termelőknek, például a földek öntözésében. Az a hiedelem is él, hogy az orvostudományban is jártasok voltak, így nekik köszönhető, hogy az emberiség kitanulta a csontkovács mesterséget. E két utóbbi szempontot figyelembe véve szent állatként tekintenek rá egyes szentélyekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr362735708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása