Thessa 2010.06.17. 09:41

Sesshoumaru

Sesshoumaru. Már korábban is írtam róla, ő lenne InuYasha féltestvére. Nevének jelentése: gyilkoló penge, talán nem véletlen. Meglehetősen utálja az embereket, minden halandó lényt ezen a földön. Hideg, rideg típus, aki nem haboz gyilkolni.
Öccsével, vagyis InuYashával ellentétben ő teljesen démon, hatalmas kutyaszellemmé képes átalakulni, amikor arról van szó... Legfőbb vágya, és célja, hogy elpusztítsa testvérét. Hogy miért gyűlöli őt ennyire? Mert édesapjuk azért halt meg, mert InuYasha halandó anyját és annak korcs gyerekét - ahogy Sesshoumaru szokta hívni - védelmezte. Úgy gondolja, ha InuYasha és az anyja, Izayoi nem lettek volna, akkor az édesapja még mindig élne, és még mindig a legnagyobb szellem lenne egész nyugaton.
De nemcsak ezért gyűlöli öccsét, hanem azért is, mert ő kapta a pusztítás erejével megáldott Tetsusaigát, amit mindenáron meg akar szerezni InuYashától. Sesshoumaru többi fegyveréről, majd egy másik pontban írok, ahogyan a többiek fegyvereiről is. :)
Ezenkívül jellemző rá hihetetlen gyorsasága, amit sokszor fordít az előnyére.
Úgy gondolom jónak, ha most írok Jakenről és Rinről is, akik Sesshoumaruhoz szegődve járják a világot...
Kik is ők?
Jaken, kinek nevének jelentése meghatározza a funkcióját: haszontalan. Én szeretem. xD Szerintem illik rá a kissé bugyuta megjelenés, és a hangja. Vicces figura, aki általában képes nevetést csalni a néző arcára.
Mégis, hogyan került Sesshoumaruhoz, akit hű urának szokott hívni, vagy nagy úrnak?! A válasz kicsit különös, de még nem annyira, mint Rin esetében...
Jaken egy kobold klán fővezére volt, akit Sesshoumaru mentett meg egy veszni látszó nagy csatától. Ekkor határozta el, hogy hű szolgája lesz a hatalmas úrnak, akit mindenkinél nagyobbra tart. Ő a példaképe, és ezt egy cseppet sem titkolja el előtte. Jól látja hatalmas erejét, és minden tettét a legerényesebb cselekedetnek tartja.
Rin, a halandó kislány. Igen, egy halandó Sesshoumaru mellett. Ez érdekesebb történet, hiszen Sesshoumaruról köztudott, ki nem állhatja a semmirekellő halandókat, vagy mégis?
Az egész történet akkor kezdődött, amikor Sesshoumaru súlyos sérülést szerzett InuYashától, így egy közeli erdőbe volt kénytelen visszahúzódni. A kislány szüleit és testvéreit szeme láttára ölték meg, de Rin el tudott menekülni, így talált rá Sesshoumarura. Látta, hogy a hatalmas szellem mennyire megsérült, és azt is, hogy mennyire legyengült. Nem mutatott semmiféle félelmet Sesshoumaru iránt, sőt, emberi ételt lopott a falujából, hogy megmentse a kutyaszellemet. Sesshoumaru ugyan elutasította, és kijelentette, hogy neki semmi szüksége sincs segítségre, pláne nem egy embertől. De a lány nem tágított. Egy napon azonban farkasok támadták meg a faluját, és elpusztították összes lakosát, még a kis Rint is. Mikor Sesshoumaru jobban lett, továbbállt Jakennel, de az erdőben sétálva megpillantotta a holtan fekvő kislányt. Kihúzta hüvelyéből a kardját, a Tenseigát, és életre keltette... Azóta Rin is hű társa a hatalmas démonnak. :)
Rin mindig vidám, mosolygós lány, aki egy cseppet sem fél, vagy retten meg attól, hogy egy ilyen hatalmas szellem a társa. Nevének jelentése: a fény hozója. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr932088275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása