Thessa 2010.06.23. 09:42

InuYasha

Elsőként a történet főszereplőjének a képességeit, fegyvereit és támadásait tárgyalnám. A történet legelején szembesülünk InuYasha erejével, és megmutatkozik két támadása is: vasromboló lélekrabló, illetve a gyilkos karmok. Ezután láthatjuk, hogy kimonója mekkora védelmet nyújt neki, ugyanis a tűzpatkány szőréből szőtték. Védelmet nyújt nemcsak a tűz ellen, hanem különféle egyéb támadások esetén is.
Később megkapja a kardot, melyet Sesshoumarun kívül mások is meg akarnak szerezni, ugyanis egy csapásra 100 szellemmel képes végezni, ez a kard lenne a neves Tetsusaiga. Ezt a kardot édesapja agyarából kovácsolta Totosai, az öreg kovács. De hogyan is kerül InuYashához? Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy Sesshoumarunak köszönhetően. Ő volt az, aki édesapjuk (Inu no Taishu) sírját kereste, és csak annyit tudott róla, hogy:

"Szem sohasem láthatja,
Végső nyughelyét, ki őrzi,
Titkát soha fel nem fedi."

Ez nem volt túl sok információ, ám mégis Sesshoumaru egy csellel rájön, hogy a sír InuYasha szemében van, a híres Fekete Gyöngy... Miután Sesshoumaru után ment InuYasha, Kagome és Myouga a sírhelyre különös események történnek. Se Sesshoumarunak, sem pedig InuYashának nem sikerült kihúznia a kardot, míg Kagoménak, egy halandó lánynak sikerült. Kagome pedig InuYashának adja.
A kardról tudni kell, hogy szellem nem képes megérinteni, ám halandó ugyan megérintheti, de erejét sohasem használhatja. Így van az, hogy a kard InuYashát illeti.
A történet előrehaladtával újabb és újabb képességeket sajátít el InuYasha. Elsőként a Szélborda (Kaze no Kizu) mutatkozik meg: egyszerre 100 szellemmel képes végezni egyetlen csapásra. A szellemek ereje idézi elő a szelet, amelyet a kard érzékel, és így képes belecsapni ebbe a hasítékba, amit a szellemek és a kard idéz elő. 
Ezt követi az Ellenhullám (Bakuryuuha): ez a technika nyilvánvalóan erősebb az előbbinél. Az ellenfél energiáját úgymond megcsavarja a szélborda körül, így az ellenfél nemcsak a szélborda hatalmas erejét észleli, hanem saját támadását is.
Ezután, több rész és fejezet elteltével megismerkedhetünk a Vörös Tetsusaigaval, amit akkor sajátított le InuYasha, amikor legyőzte azt a szellemet, aki erőtereket képes felállítani, így a kard számára már erőtér és akadály átvágása nem akadály.
Ismét pár résszel később megismerkedünk az úgynevezett Gyémántlándzsa (Kongousouha) támadással, ami gyémánt esőt zúdít az ellenfélre, így mérve sokkal nagyobb támadást az áldozatra.
A végső támadása, amely csak a mangában fordul elő, a Pikkelyes Tetsusaiga (Dragon-scaled Tetsusaiga): ennek a támadásnak az lenne a lényege, hogy képes elszívni az ellenfél erejét.
A kardról érdemes megjegyezni továbbá, hogy képes megakadályozni, hogy InuYasha elveszítse önmagát, és teljesen szellemmé alakuljon. Ez csak akkor lehetséges, ha InuYasha nem érzi magát "biztonságban", vagyis nem érzi, hogy képes lenne legyőzni az ellenfelét, és még a kardja is távol van tőle.
Mi történik, ha átváltozik? InuYasha vére megváltozik, tiszta szellem aura veszi körül. Veszélyes, mert minél többször változik át, annál nagyobb az esélye, hogy teljesen elveszíti emeberi mivoltát, és bárkit képes lenne gondolkodás nélkül megölni.
Viszont minden hónapban teljesen emberré változik. Ebben az esetben a haja színe fekete lesz, a körmei olyanok lesznek, mint az embereké, és még a kutyafülei is eltűnnek. Ilyenkor InuYasha védtelenné válik.
Még egy érdekesség: a kard csak akkor változik át, amikor InuYasha meg akar vele valakit védelmezni, különben csak egy "ócska kacat" - ahogy InuYasha mondja. ^^

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr642103026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása