Thessa 2011.02.20. 16:41

fejléces menü

Te is szeretnél a fejlécedre menüt? Akkor, most itt a nagy lehetőség! :) Nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik!

Első lépésként: íme a kód

 

<DIV  style="LEFT: 105px; WIDTH: 100px; POSITION: absolute; TOP: 120px; HEIGHT: 97px"> <P  align=center>Menüpont</P></DIV>

Másold a kódot egy html dobozba!

Kód magyarázata:

LEFT: Ha ezt a számot átállítod, a menüid vízszintesen fognak mozogni, attól függően, milyen irányba állítasz. Minél kisebb számot írsz be, annál jobban balra fog tolódni, tehát, ha magasabb számot írsz, akkor jobbra tolódnak!
TOP: Ha ezt a számot állítod, akkor a menüid függőlegesen fognak mozogni, le vagy fel, attól függően milyen számot adsz meg. Ha kissebb számot, akkor a menük feljebb kerülnek, ha nagyobbat, akkor lejjebb! 

Mindenképpen állítanod kell a menüid elhelyezkedésén ahhoz, hogy a neked tetsző helyen szerepeljenek! A Menüpont helyére kerülnek a te menüid! Töröld ki ezt a szót, és illeszd be a saját menüidet! Én úgy szoktam, hogy egy külön bejegyzésben megírom az egyes menücímeket, majd linkelem őket, és a Forráskód lenyomása után kijelölöm az egészet, és azt másolom be!

Ha még nagyon kezdő lennél, akkor:
1. lépés: Hozz létre egy cím nélküli bejegyzést, melyet nem fogsz publikálni. Nekem mindig van egy, ami a bejegyzés megjelenítésénél az Oldalakra van állítva!
2. lépés: írd meg a menüid listáját, kedved, ízlésed szerint
3. lépés: ezen menüid egyesével hozd létre, és figyelj rá, hogy mindegyiket az Oldalak! kategóriával láss el! Egyenlőre maradhatnak vázlatok.
4. lépés: egyesével a létrehozott menüket linkeld be az adott menücímekhez.
5. lépés: Forráskódot hívd elő, vagyis kattints rá!
6. lépés: jelöld ki, másold be az adott html dobozba, ahová a fejléces menü kódját tetted, de nem mindegy, hogy hová másolod, ezért kell a Menüpont helyére! :)
7. lépés: Elküld gombra katt!
Ezután szabadon állíthatod a html dobozon belül a menüd helyét! ^^

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr882674960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása