Thessa 2010.06.23. 12:14

Shippou

Shippou, a kis rókaszellem. Bizony, még egy kisgyereknek is lehetnek fegyverei, nevezetesen a játékok. Hiszen mi mással is harcolhatna az ellenfelek ellen?!
Egyrészt mert még csak kölyök, másrészt meg kisebb szellemek közé tartozik, így nem tud akkora támadást ejteni áldozatán, mint egy nála jóval magasabb kategóriába tartozó szellem. Ezekkel a fegyvereivel inkább csak bosszantja kiszemeltjét, de megtévesztésre is nagyon alkalmasak.
Elsőként Alakváltó képességét ismerjük meg. Több mindennek is át tud változni, többnyire hatalmas lebegő, rózsaszín lufinak szokott, de lehet ló, íj, esetleg emberi alak is, mint például Kagome alakja.
Az úgynevezett Rókatűz (Kitsune-bi) csak a gyengébb szellemek ellen lehet hatásos, ahogyan a többi fegyvere is. Ez a képesség nagyon jellegzetes, és a legősibb képességek közé tartozik a rókaszellemek klánjában. Az egyik részben láthattuk, hogy képes volt megszüntetni egy másik szellem által keltett illúziót.
Illúzió (kitsune youjutsu, vagyis rókamágia). Zöld leveleket használ, hogy különféle dolgokat idézzen meg, sokszor felbukkanó motívum a gomba, amelyet útjelzésként használ. Ebben hasonlít Hachira, Miroku mosómedveszellem barátjára.
Búgócsiga. Talán az egyik legtöbbet megjelenő fegyver. Csak egy kicsi játék, de amint megidézi, a játék a sokszorosára nő. Természetesen ez is csak egy illúzió a sok közül, de nagyon hatásos, mert egy ideig lefoglalja az ellenfelet. Az animében pörgettyűként ismeretes.
Shippounak van még egy további támadása, amely szintén gyengébb szellemek ellen hatásos. Fogait mélyen belemélyeszti áldozatába, egészen addig, amíg az össze nem esik. Tulajdonképpen egészen az áldozat lelkééig hatol, hogy legyengítse azt. Ennek a támadásnak a neve: Kokoro no Kizu.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr662103455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása