A késői 1400-as években, egy nagyszerű halász, Yuta, kifogott egy érdekes, különleges lényt, egy sellőlányt. Az egyik éjjelen Yuta barátja, és munkatársai kínálják a fiatal fiút a húsból, akik mind ettek a különleges lény testéből. Ám ez mindenkire átok volt, kivéve Yutát, vagy mégsem?! A sellő húsa mindenkire rossz hatással volt. A többség különös körülmények és kínok között meghalt, a másik fele az embereknek pedig "Elveszett Lélek"-vé válva bolyong a világba. Yuta eleinte megörül annak, hogy rá nincs különösebb hatással a hús, de amikor észreveszi, hogy egyáltalán nem öregszik, és a sebei csodával határos módon gyógyulnak be, aggódni kezd. Yuta halhatatlanná vált. Hogy ez áldás-e vagy átok? Eleinte áldásként tekintett a történtekre a fiú, de később mérhetetlen nagy átoknak gondolja, amitől minél hamarabb meg akar szabadulni.
Yuta élete alatt 500 év telt el, minden rokona, szerette már rég meghalt, és a fiú még mindig nem tudja az ellenszert a halhatatlanságra. Egyre jobban érezte, hogy ettől az átoktól meg kell szabadulni, mert ez egyre csak rosszabb és rosszabb lesz...
Az 1980-as években összetalálkozik egy lánnyal, Manával, akinek, mint később kiderül, ugyanez a problémája, mint a fiúnak, vagyis, hogy halhatatlan. A lány tudtán kívül evett a lény húsából. Ez a lány a második olyan személy, aki nem részesült semmiféle brutális átalakulásban, avagy szörnyű halálban. A két fiatal megörül egymásnak, hogy meg tudják valakivel beszélni a problémájuk, így úgy gondolják, hogy együtt indulnak útnak, hogy minél előbb felkutassák a halhatatlanság ellenszerét. Ketten, együtt ezt a hatalmas terhet sokkal könnyebben cipelik, és sokkal jobban érzik magukat, hiszen van, akinek nyíltan beszélhetnek problémájukról. Meg akarják találni a gyógymodót, és így, ketten akarnak együtt a halálba menni, amit már rég megérdemeltek volna, hogy békében nyugodhassanak.
Bizonyára felmerül a kérdés, hogy minek a segítségével lehetne Yuta és Mana átkát megtörni?! Nem mással, mint egy sellővel...

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr682128878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása