Thessa 2011.03.02. 19:39

videó beillesztése

Videót beilleszteni eddig sem volt bonyolult, de azóta csak könnyebb lett. Kétféle képpen illeszthetsz be videót.

Első verzió: Az adott videó beágyazó (embed) kódját másolod a Forráskód megnyomása után a bejegyzés szerkesztőbe.

Második verzió: A fenti ikonok közül rákattintasz erre:

Ezután egy kis ablak jelenik meg, ahová egyaránt helyezhetsz URL linket, avagy beágyazó kódot. Előtte viszont érdemes áttanulmányozni, hogy milyen videómegosztók vannak így támogatva.

Nem kell megijedned, nem rontottál el semmit, ha egy üres téglalapot látsz a szerkesztőben, mert mialatt szerkeszted a bejegyzésed, a videó nem fog megjelenni, csak a blogban, így az teljesen normális, hogyha szerkesztőben egy fehér téglalapot látsz.

Méretét kétféleképpen alakíthatod:

Vagy kijelölöd, és kedved szerint kicsinyíted, amit én sosem szoktam alkalmazni, vagy pedig Forráskód nézetben beállítod méreteit a megfelelő helyen. De ügyelj arra, hogy vannak olyan beágyazó kódok, ahol mindkét számot (width (szélesség), height (magasság)) kétszer kell megadnod! Csak ebben az esetben lesz érvényes az átméretezés!

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr522705220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása