The Accursed Youth
(Az elátkozott ifjúság)

Read Online >>> KATT <<<

Minden egy falu pusztulásával veszi kezdetét, mi csak annyit tudunk egyenlőre, hogy egy szellem pusztítja a japán falut annak reményében, hogy magáénak tudhassa a Négy Lélek Gyöngyét.. Mint ahogyan az rögtön ki is derül, nem egy átlagos szellemről van szó, hanem egy félszellemről, és a Négy Lélek Gyöngyével teljesen szellemmé, pontosabban démonná változhatna, csak az a bökkenő támadt, hogy egy Kikyou nevezetű lány (papnő) egy nyílvesszővel fához szegezi a démont. Ám Kikyou is megsérült, igaz, az számunkra még titok, hogy hogyan szerzett ilyen súlyos, halálos sebeket. Halála előtt a Gyöngyöt rábízza testvérére, a húgára, Kaedére, annak érdekében, hogy rossz kezekbe többé ne kerüljön, így az látszott a legjobbnak, hogyha elégeti nővére holttestével együtt..
A következő jelenet már a modern Tokióban játszódik, azon belül is egy csendes kis szuvenír-ajándék boltban, ahol különféle amuletteket lehet kapni. Ennek a boltnak a vezetője egy idős bácsi, egy fiatal lány, Kagome nagypapája. A nagypapa azon fáradozik, hogy elmagyarázza a lánynak, mi is a Négy Lélek Gyöngye, de Kagomét ez annyira nem érdekli, így inkább gyorsan eltereli a szót, méghozzá a születésnapjára, ami holnap lesz. Nagypapája egy ajándékot is átnyújt neki, aminek a lány túlzottan nem örül, hiszen egy viziszellemnek a mumifikált lábát nyújtja át. Kagome inkább a macskájának adja ebédként.
Ezután egy kisebb "történelem" következik, hiszen az olvasó előtt világossá válik, hogy Kagome háza egy ősi szentély mellett van; nagypapája szeret legendákat, és történeteket mesélni, továbbá, hogy egy 500 éves fa áll a kertükben, és még egy rejtélyes kút is található itt. Amikor Kagome az iskolába indul a következő napon, tehát a 15. születésnapján, testvére, Sota megállítja a lányt, mert a család macskája, Buyo a lezárt kútnál, a Csontok Kútjánál játszik, ami eléggé veszélyes, mert már régi építésű. A lány közli öccsével, hogy nem szabad itt játszania, majd a macska keresésére indulnak. A fiú megrémül a helytől egy kis zaj hallatán, így nővére, Kagome az, aki lemászik a létrán a kúthoz, hogy felhozza a cicát.. De ebben a pillanatban ismételten zaj hallatszik, és a lezárt kút teteje kinyílik, majd egy furcsa szörnyeteg nyúl a lányért, akit magával ránt a mélybe. A különös élőlény a Négy Lélek Gyöngyét emlegeti, majd pedig a lány sikeresen kiszabadul a kezei közül, és a kút fenekén találja magát. Kagome azt hiszi, hogy álmodott csupán, de miután nagy nehezen felmászik a kút falán, döbbenten látja, hogy már nem abban a világban van, ahol él. A lány keresi a családját, a szentélyt, de mind hiába, majd váratlan megpillantja a Szent Fát, és öröm tölti el szívét, hiszen innen kicsi kora óta gond nélkül haza tudott találni. Most azonban ez sikerül, hiszen amikor a fához ér, ijedten tapasztalja, hogy egy fiú van a fához szegezve. Épphogy megnézi a mozdulatlan fiút nyilakkal célozzák, és azt kiabálják, hogy tiltott földön jár! A lány teljesen megrémül, hiszen megkötözik, és elviszik egy számára teljesen idegen faluba, ahol nem sokkal később megérkezik a történet elejéről már ismert Kaede, aki a következő kérdést szegezi a lány felé: "Mit kerestél InuYasha erdejében?" Ám mielőtt Kagome válaszolt volna, Kaede csodálkozva veszi észre, hogy az idegen kiköpött mása nővérének, Kikyounak. Kaede elmeséli Kagoménak, hogy 50 évvel ezelőtt mi történt, majd pedig étellel kínálja. Nem telik el sok idő nyugodtan, hiszen újabb izgalmak következnek. Az a százlábú, aki elragadta Kagomét, ismét megjelent, és pusztítani kezdte a kis falvat, mindeközben csak a Négy Lélek Gyöngyét követelte. Kagome hamar rájött, hogy csak őt akarja. Kaede anyó pedig azt mondta, hogy csak akkor tudnak elbánni vele, ha a kiszáradt öreg kúthoz csalják. A fiatal lánynak egyből eszébe jutott, hogy ebből a kútból mászott ki, így nyomban futásnak eredt, a fény felé.. Ez azért érdekes, mert az adott erdő, vagyis InuYasha erdeje feletti fényt egy egyszerű halandó nem láthatja, ezért is csodálkozott el Kaede a lány kijelentésén. Kagome, amint elindult, a szellem üldözőbe vette, és ahogy egyre közeledtek, a fához szegezett fiú is ébredezni kezdett, és felismerte a lány illatát, és azonosítani vélte Kikyou illatával...

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr62735275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása