Thessa 2010.06.16. 14:27

Higurashi Kagome

Higurashi Kagome. Egy átlagos, 15 éves gimnazista lány, aki a 15. születésnapján beleesik a kertük szentélyében lévő kútba, vagyis a Csontok kútjába. A pontosítás kedvéért nem önszántából esik bele, és nem is véletlen folytán, ugyanis egy százlábú asszony szelleme feltámad, amint megérzi Kagome testében a szent ékkő erejét.
A történetben hamar kiderül, hogy Kagome nem más, mint Kikyou reinkarnációja, ez megmagyarázza, hogy miért is került az ő testébe az ékkő, amit Kikyou a túlvilágra vitt a testével együtt.
Kagome eleinte nem hisz ebben az egészben, ami megtörtént vele, csak egy rossz álomnak fogja fel, de később rájön, hogy ez bizony a valóság. Ráadásul egy véletlen szerencsétlenség(?) folytán széttörik ezer szilánkra a szent ékkő, így neki és InuYashának (a félig ember, félig szellem lénynek) kell együtt, közös erővel megküzdeni különféle gonosz szellemekkel és démonokkal.
InuYasha, akivel a történet elején találkozik a szent fánál, mindig összetéveszti Kikyouval, és hozzá hasonlítgatja, amit Kagome viszonylag rövid időn belül megun.
Kagome pozitív személyiség, optimista, kedves, segítőkész, és többségében vidám, bár a hirtelen harag is jellemzi. A családjával (nagyapjával (Jiichin), édesanyjával, öccsével (Sota) és a kis házikedvencével (Bouyo)) él együtt a nagyvárosban, Tokióban. Három legjobb barátnője van (Yuka, Eri, Ayumi), akik azon mesterkednek, hogy összehozzák Kagomét és iskolatársukat, Hojot. Mondanom sem kell, hogy tervük nem nagyon akar sikerülni, annál is inkább, mert ahogy telik az idő, Kagome mélyebb érzelmeket kezd táplálni InuYasha iránt, bár könnyen meglehet, hogy már a történet elején sem voltak egészen közömbösek egymásnak. De ez csak az én személyes megítélésem. :)
Kagome, mint név azt jelenti, hogy liliom, de egy japán gyermekjátékot is jelöl.
A Higurashi család háza elég nagy, emeletes, és mint már annyiszor említettem, egy szentély is tartozik hozzá, melynek nagypapája a gondozója. Kagome szobája az emeleten található, kényelmes, tágas szoba, saját fürdőszobával.
Kagome stílusáról elég annyit megjegyezni, hogy az esetek többségében sailor fukut visel, de van, amikor teljesen átlagos ruhába bújik. Érdekeségképp megemlítem, hogy csak egyetlen egyszer húz nadrágot, azt is az első rész első pár percében, ezt követően mindig valamilyen szoknyában láthatjuk, ami megjegyzem, sokkal jobban áll neki.
Jelleméről szóltam pár szót, de még azt hozzátenném, hogy nagy hatással van InuYashára, aki jelentősen megváltozik a történet végére. :)
Neten sokat olvastam Kagoméről, és sokan vannak, akik nem kedvelik, őszintén nem tudom miért?! Szerintem gyávának sem mondható, hiszen mindig kiáll a barátai mellett, és megvédi őket, emellett vidám természetével és optimizmusával mindig segít feldobni a hangulatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr972086283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása