Thessa 2010.06.16. 11:35

szent nyílvessző

Mi is az a szent nyílvessző?
A szent nyílvesszők a Miko-k, vagy pontosabban a Shinto papnőknek a kiemelt fegyvere, amely lelkekből készült, így csak a gonosz megsebzésére képes.
De kik is a Shinto papnők?
A Miko-k, vagy Shinto-k nem mások, mint szent sírhelyek szolgálatában álló fiatal nők, feladatuk az adott szentély gondozása. Kötelességeik közé tartozik továbbá a ceremóniákon való táncolás, illetve, hogy segédkezzenek a papoknak például házasságkötés miatt. A mai, modern időkben is vannak még mikok, akik a szentélyek előtt söprögetnek, táncolnak a ceremóniákon, illetve vezetik az ajándékboltokat.
A hagyományos mikó öltözet a chihaya, ami egy piros bőszárú nadrágból, hakamából, és egy fehér kimonó felsőrészből áll, ami ujjatlan, húzott vállrésszel rendelkezik, rajta piros díszítéssel. Ugyanilyen öltözékre sok másik anime is példa lehetne, Kikyou is ilyet visel, Kagomén is látható, de, hogy egy teljesen másik animét vegyek alapul, a Sailor Moonban is ez az öltözék volt megfigyelhető. A papnők az esetek többségében összefogják a hajukat, fehér vagy piros szalaggal; Kikyounak fehér színű szalag volt a hajában. Az animéket és mangákat nézve, többségében spirituális erővel felruházva ábrázolják a papnőket, akik különleges képességeikkel harcolnak a démonok, és szellemek ellen.
Kikyou is ilyen papnő volt, aki a Négy Lélek Ékkövének védelmezője volt. Jól tudott bánni az íjjal, ő volt az egyik legnagyobb íjászbajnok. InuYasha számon is kérte Kagomét az anime második részében, hogy Kikyou sokkal tehetségesebb volt. Természetesen Kagome is megtanul hasonlóképp bánni a nyíllal, de ehhez el kell telnie egy kis időnek.
A szent nyílvesszőnek kétféle támadása létezik:
Az egyik a Hama no Ya, vagyis amikor a nyílvessző megtisztítja az áldozatát, illetve a másik, a Fuuin no Ya, vagyis az örök álom nyílvesszője. Ez utóbbit használta Kikyou InuYasha ellen, aki a szent fához szegezve örök álmoba merült.
Érdemes azt is megjegyezni, hogy a nyíl az ékkőszilánkokkal sokkal erősebb, mint úgy, önmagában.
Kagome nem közelharcban használja, hiszen úgy teljesen képtelenség, hanem távolról lövi ki a nyilat, technikája pedig egyre jobb, és jobb lesz, s ebben is kezd egyre jobban hasonlítani Kikyoura.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr532085797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása