Thessa 2010.06.23. 10:14

papnők

Először úgy akartam, hogy külön írok Kagoméról, Kikyouról és Kaedéről, de rájöttem, hogy így sokkal átláthatóbb, hiszen mindhárman papnői képességgel bírnak. De mik is ezek a képességek?
A papnők kiemelkedő képessége az, hogy a többiekkel ellentétben képesek érzékelni, látni, hogy hol van az ékkő egy szilánkja az adott szellemben, démonban.
Első és legfontosabb támadásuk a szent nyílvessző. Mindhárman rendelkeznek ezzel az eszközzel, amely lelkekből tevődik össze. Kétféle támadása ismeretes: tisztító nyílvessző (Hama no Ya), amely mindenféle gonosz aurát képes megtisztítani a gonosztól. A másik támadása az örök álom nyílvessző (Fuuin no Ya). Ez utóbbi támadással szegezte Kikyou a fához InuYashát. A nyíl az ékkőszilánkokkal sokkal erősebb.
Kikyou mesterlövész volt, így nem nehéz kitalálni, hogy ő bánt a legjobban a nyílvesszővel. Kaede, a huga, Kikyou halála után kezdte csak kitanulni a papnői hivatást, míg Kagome, a jelenből a feudális Japánba csöppent lány nagyon nehezen sajátította el az íj kezelését.
A szent nyíl bármelyik gonosz aurát képes áttörni.
Kikyou ereje a szellemek által felállított gonosz aurát is képes áttörni a nyíllal, emellett Kaedével együtt különféle pajzsokat, védő burkokat képesek felhúzni a falu védelmében.
Első ránézésre úgy tűnhet, hogy Kaede a legidősebb, de hivatalosan Kikyou, hiszen ő Kaede nővére, csak már meghalt. Kikyou nemcsak híres mesterlövész, hanem minden papnő közül a legjobb volt. Minden képességet a lehető legtökéletesebben használt és alkalmozott. Sosem tévesztett célt. Halála után Kaede, a testvére próbált nyomdokaiba lépni, de sohasem lett olyan tehetséges, mint nővére. Kagoméról meg nyíltan kijelenthetjük, hogy még tanuló, és egyszer, lehet, hogy ő is ugyanolyan tehetséges lesz, mint Kikyou.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyra.blog.hu/api/trackback/id/tr682103135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása